HomeBlogHoe ga je op een duurzamere manier met je kleding om?

Hoe ga je op een duurzamere manier met je kleding om?

Verduurzaming is een belangrijk hedendaags thema. Op allerlei gebieden kun je duurzame keuzes maken. Dit blog gaat over duurzaam omgaan met je kleding. Doe jij al aan verduurzaming op het gebied van kleding? In deze blogpost lees je er alles over. Geen zorgen, je hoeft niet alleen nog maar te shoppen in kringloopwinkels. Ook op een andere manier maak jij duurzamere keuzes op het gebied van fashion.

Koop bewuster

Hoe meer kleding je hebt, hoe lastiger het wordt om te bepalen wat je moet aantrekken. Verander je kijk op kleding en ga voortaan voor de items die echt een toevoeging vormen aan je kast. Zo bespaar je zelf geld en sta je elke ochtend minder lang voor de kast. Een belangrijk aspect bij deze tip is om je niet te laten verleiden in de sale. Vaak gaan mensen helemaal los wanneer het de halfjaarlijkse sale is en komen ze thuis met heel veel onnodige items die ze later niet of nauwelijks dragen. Om dit soort situaties te voorkomen, kun je het beste voor je de stad in gaat een lijstje maken met items die jij écht graag zou willen. Houd je ook aan je lijst en ga na of je de items ook zou willen afrekenen voor de volle prijs. Zo weet je zeker dat je thuiskomt met items die helemaal bij je passen. Investeer ook in items van kwaliteit zoals die van met merk black bananas. Deze items zijn voor mooie prijzen te scoren in de sale en je hebt er jarenlang plezier van. Ook hebben ze black bananas kids voor leuke, hippe kinderkleding.

Wees lief voor je kleding

Het is belangrijk om je kleding op de juiste manier te verzorgen. Volg daarom ook altijd de was-instructies. Zo voorkom je dat je items al na één keer dragen kunt weggooien omdat ze bijvoorbeeld gekrompen zijn. Om je kleuren extra lang mooi te houden, kun je hiervoor speciaal wasmiddel aanschaffen. Dit wasmiddel zorgt ervoor dat je kleuren veel langer intens blijven. Ook kun je kleurendoekjes toevoegen om ervoor te zorgen dat kleuren niet in elkaar gaan overlopen tijdens het wassen. Verder kun je sommige items beter niet te vaak in de was doen. Dit zorgt ervoor dat ze hun vorm verliezen.  

Lever je oude kleding in

Heb jij een grote schoonmaak van je kast gehouden en heb je heel veel items die nog in goede staat verkeren maar die niet meer passen bij je stijl? Doneer ze dan of lever ze in! Zo maak jij andere mensen blij met de items die jij niet meer draagt.

Mag je niet missen