Voor een zetje in de goede richting

Blog

Er zijn maar weinig vloeren zo mooi als een echt houten vloer

Veel mensen dromen, als ze het over de inrichting van hun huis hebben, van een schitterende houten vloer. En dat is niet zo gek. Er zijn maar weinig vloeren zo mooi als een echt houten vloer. Zo'n vloer maakt dat je je extra rijk voelt, terwijl de houten vloer echt niet enorm in de papieren hoeft te lopen. Daarbij is een houten vloer een echt natuurproduct. Dat is nog wel iets om rekening mee te houden. De vloer is en blijft daardoor niet alleen schitterend, maar kan ook onderhevig zijn aan uitzetten en krimpen. Dat doet alle hout, dat is het gevaar van een natuurproduct. Natuurlijk kan dat de afweging zijn om toch af te zien van een echt houten vloer en te kiezen voor laminaat.

Een houten vloer vergt wat meer onderhoud

Maar dat heb je er natuurlijk graag voor over. Je hebt immers de mooiste vloer van allemaal en dat wil je graag zo houden. Er zijn verschillende afwerkingen voor houten vloeren te vinden en die hebben allemaal hun eigen "gebruiksaanwijzing". Zo zul je een gelakte houten vloer doorgaans iedere 10 tot 15 jaar helemaal moeten schuren en opnieuw in de lak moeten zetten. Tussendoor kun je gewoon stofzuigen en dweilen. Een gewaxte vloer dient één keer in de vier jaar grondig gereinigd te worden en moet dan opnieuw in de wax gezet worden. Een geoliede houten vloer heeft eens in de 9 maanden een nieuw laagje olie nodig.

Wat nu als je vloer beschadigd raakt?

Een ongeluk zit nu eenmaal in een klein hoekje en houten vloeren zijn nu eenmaal niet, zoals laminaat, voorzien van een keiharde toplaag. Zo kan het gebeuren dat de vloer beschadigd raakt. Met een gewaxte vloer of een vloer die in de olie is gezet is dat geen enkel probleem. Je werkt de schade gemakkelijk weg en zet er een nieuw laagje wax of olie op. Heb je echter een gelakte vloer? Dan zul je de complete plank waar de schade is moeten schuren, de schade moeten verhelpen en deze plank opnieuw in de lak moeten zetten.

Vraag meer informatie over de mogelijkheden

Behalve laminaat en houten vloeren zijn er nog meer opties. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Dan kun je eens een bezoekje brengen aan een van de 8 winkels die gevestigd zijn in diverse plaatsen in Nederland. Ook kun je een mail sturen of even bellen als je een vraag hebt. De medewerkers staan je graag te woord.

Geef een reactie