HomeEen lening afsluiten regel je online

Een lening afsluiten regel je online

Wil je een lening afsluiten? Dan kun je dat gewoon online regelen. Je hoeft er de deur niet eens voor uit. Online een lening afsluiten klinkt te mooi om waar te zijn, maar dat is het niet. Het gaat bij een lening afsluiten nog steeds over geld. Je leent geld om aan een behoefte te kunnen voldoen. Dit kan gaan om het verbeteren van je huis door het aanschaffen van zonnepanelen of betere isolatie of een mooiere badkamer, het aanschaffen van een nieuwe auto, motor of boot of het samenvoegen van losse leningen om een overzichtelijk geheel te maken. Een lening afsluiten doe je, over het algemeen, niet om je boodschappen te kunnen betalen.

Een lening afsluiten doe je niet even tussendoor

Het is natuurlijk handig dat je gewoon online een lening kunt afsluiten, maar dat wil niet zeggen dat je er te lichtzinnig over moet denken. Geld lenen kost nog steeds geld. Je leent een bepaald bedrag en daar betaal je een bepaalde rente over. Hierdoor wordt het geleende bedrag dus hoger. Het is dus van belang dat je je dat realiseert. Je moet de vraag "hoeveel kan ik lenen" dan ook aanvullen met "hoeveel kan ik per maand terugbetalen". Ga dan vooral niet tot het uiterste, maar zorg dat je ook nog wat geld over hebt om van te leven. Om een leuk leven te leiden zelfs!

Geld lenen bij familie of vrienden is geen goed idee

Natuurlijk kan het in sommige gevallen goed gaan, maar de kans is erg groot dat er toch, op den duur, gezeur van komt. Je spreekt een bepaald bedrag per maand af en als je dan een keer een weekendje weg gaat, vinden je vrienden dat je ook een hoger bedrag had kunnen terugbetalen die maand. Dat werk. Je kunt best lenen bij familie of vrienden, maar zorg dan wel dat alles goed op papier staat. Of liever nog: doe het gewoon niet!

Bepaal je leendoel

Er zijn verschillende redenen waarom mensen een lening aanvragen. Het is dan ook van belang om je leendoel te bepalen voor je de lening aanvraagt. Met dit leendoel weet je goed waarvoor je het geld leent en kun je bepalen of het écht de moeite van een flink aantal maandelijkse termijnen waard is. Een uitzondering hierop is het samenvoegen van bestaande leningen. Dit is, in de meeste gevallen, heel slim om te doen. Je hebt dan nog maar één lening die je moet afbetalen.

Mag je niet missen