HomeBlogEen hypotheek rente afsluiten is zeer makkelijk

Een hypotheek rente afsluiten is zeer makkelijk

Wil jij een huis kopen en vraag jij jezelf af welke hypotheekrente geschikt is voor jou? Dan is het natuurlijk handig om te kijken hoeveel je leent en hoe lang je wilt lenen. Een hypotheekrente afsluiten is zeer makkelijk. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een hypotheekrente 20 jaar vast of 30 jaar vast.

Wat is hypotheekrente? 

Een hypotheek is een lening. Deze lening dient voor jouw huis of pand. Over deze lening betaal je een rente. Dit wordt ook wel de hypotheekrente genoemd. De hypotheekrente is de het bedrag dat je betaald aan de persoon die jou de hypotheek verleend. Je betaald dus rente over het geld dat nog openstaat ofwel het resterende bedrag die jij nog moet aflossen. Het is natuurlijk handig om een gesprek te voeren met een hypotheekadviseur. Zij zullen je tevens advies geven over welk soort rente jij zou moeten kiezen. Denk hierbij aan een lage rentevaste periode of een hoge rentevaste periode. Je kunt natuurlijk ook vragen als ‘hoeveel kan ik lenen?’ stellen. De hypotheekadviseurs zullen je ten allen ondersteunen bij het maken van een keuze.

hypotheekrente 20 jaar vast 

Je hebt besloten om een huis te kopen en vraagt je af waar je rekening mee moet houden. Het is ten eerste handig om een aantal belangrijke factoren in acht te nemen. Denk hierbij aan de hypotheekbedrag. Stel dat jij een maximale lening hebt, dan is het ook handig dat jij een een lage rente en een lage rentevaste periode kiest. Zo voorkom je risico’s bij mogelijke crisis. Het is ten allen  handig om een lage rente periode te kiezen. Tenzij jij voor een kortere periode een hypotheek wilt afsluiten. Denk hierbij aan 10 jaar. Dan is het natuurlijk ook handig om de rentestructuur ook in gaten te houden. Je rente wordt hoger als je rentevast periode langer wordt. Ook speelt de woonhorizon een rol. je zou namelijk ook moeten kijken hoe lang je gaat wonen in je huis. op basis van deze informatie kun je een keuze maken over of je een hypotheekrente van 20 jaar vast neemt. 

Lenen

Hoeveel kan jij dan lenen voor jouw hypotheek? Je kunt via hypotheektente.nl gemakkelijk berekenen wat jij kunt lenen. Dit wordt gedaan op basis van jouw bruto inkomen per jaar en jouw leeftijd. Ook wordt er gekeken of je een partner hebt. OP basis hiervan kun je een vrijblijvend advies verkrijgen over hoeveel jij kunt lenen en hoeveel rente jij zou moeten betalen. Wil jij liever meer informatie verkrijgen over wat geschikt is voor jou? Dan kun je gemakkelijk een hypotheek adviseur contacteren. Deze zal jou helpen bij het maken van geschikte veronderstelling.

Mag je niet missen