HomeBlogWat te doen als je huisdier last heeft van stress?

Wat te doen als je huisdier last heeft van stress?

Stress is een veelvoorkomende gezondheidsklacht en bovenal alles behalve goed voor ons lichaam. Steeds meer aandoeningen worden aan stress gelinkt en stress vermijden is dan ook het beste wat we kunnen doen. Naast mensen kunnen ook dieren last hebben van stress en dat komt vaker voor dan je denkt. Zowel honden als katten zijn hier bijvoorbeeld erg gevoelig voor. Een verandering in huis, te veel dieren, een autorit of een bezoekje aan de dierenarts kunnen allemaal zorgen voor stress bij je huisdier. Benieuwd hoe jij je huisdier (enigszins) kan helpen in een stressvolle situatie? In dit blog geven we je graag wat tips.

De stressvolle situatie vermijden

Het klinkt misschien wat voor de hand liggend, maar wanneer een situatie stressvol is voor je dier kan je dit het beste vermijden. Een mooi voorbeeld is als je bijvoorbeeld met je hond aan het wandelen bent en je hond is bang voor een vrachtwagen. Wanneer je een vrachtwagen ziet naderen kan je er voor kiezen om richting de vrachtwagen door te blijven lopen, maar je kan er ook voor kiezen om de eerste de beste straat die je ziet in kan slaan. Ook de afstand vergroten door aan de andere kant van de straat te gaan lopen kan al een hoop schelen.

Spanning laten afvloeien

Natuurlijk is niet iedere stressvolle situatie te vermijden en dan is het goed om manieren te vinden om de spanning te laten afvloeien. Wanneer katten erg gestresst zijn, gaan ze bijvoorbeeld het liefst op een kleine smalle en liefst donkere plaats liggen. Hier hebben ze het gevoel dat ze veilig zijn en dan zal de stress snel afvlakken. Dit is ook de reden dat katten graag in doosjes en of holletjes liggen. Hierin voelen ze zich veilig. Honden gaan ook graag ergens achter, tussen of onder liggen. Wanneer dit niet kan, kan je ook proberen te spanning te laten afvloeien door de hond of kat zijn aandacht te laten verplaatsen. Laat heb bijvoorbeeld naar jou kijken in plaats van het enge object. Snoepjes of ander lekkers doen in zo’n geval vaak wonderen.

Ondersteunen met supplementen

In sommige gevallen kan je je huisdier ondersteunen met supplementen. Magnesium en Valeriaan schijnen rustgevend te werken, maar ook speciaal ontwikkelde middelen hiervoor zoals Rescue Pets druppels kunnen je huisdieren ondersteunen in stressvolle situaties. Rescue Pets druppels zijn druppels waar onder andere vitamine B5 en B12 in zit. Deze vitamines kunnen de emoties van je huisdier weer in balans brengen als ze uit balans zijn gebracht door stress. Rescue Pets druppels kopen is dus zeer aan te raden wanneer je hond of kat wel wat ondersteuning kan gebruiken. De supplementen van Rescue Pets online bestellen is super simpel en makkelijk en je hebt het binnen een paar dagen in huis.

Mag je niet missen