HomeBlogWat heeft Luxemburg te bieden als het om vakantie gaat?

Wat heeft Luxemburg te bieden als het om vakantie gaat?

Luxemburg is een klein landje dat behoorlijk bijzonder is. Het landschap is fenomenaal, het is goed betaalbaar en en de recreatiemogelijkheden maken Luxemburg een van de beste vakantiebestemmingen. Er zijn prachtige natuurgebieden, historische steden, authentieke dorpjes en leuke activiteiten voor alle leeftijdsgroepen. Als je één woord zou moeten gebruiken om Luxemburg te beschrijven, dan zou dat woord ‘vertrouwd’ zijn. Je voelt je hier meteen thuis. Het is ook een veilig land, dus je hoeft je geen zorgen te maken over je veiligheid tijdens je vakantie. Daarnaast is Luxemburg een fijn land om te gaan kamperen. Het is er relatief rustig en je hebt er alle voorzieningen binnen handbereik. Er is genoeg te doen voor iedereen, dus of je nu op zoek bent naar rust of avontuur, in Luxemburg vind je wat je zoekt!

Wat is er allemaal te doen?

Wat zijn eigenlijk de mooiste bezienswaardgheden in Luxemburg? Dat hangt volledig af van wat je interesses zijn. Als liefhebber van de natuur is paardrijden of mountainbiken in het Luxemburgse Ardennengebied echt een aanrader. Het is hier erg rustig en je hebt de keuze uit veel verschillende routes. Maar ook steden als Luxemburg Stad en Vianden maken het land speciaal. Je hebt diverse indrukwekkende wandelroutes die prachtige kastelen en rotsen passeren. 

Kamperen

Kamperen in Luxemburg is een geweldige manier om de natuur in Luxemburg te verkennen en even te ontspannen. Op zoek naar campings Luxemburg? Er zijn verschillende campings in Luxemburg die je kunt boeken voor je kampeervakantie. Of je nu op zoek bent naar een rustige plek of juist wilt genieten van de levendige sfeer van een stad, er is vast een camping die aan al je wensen voldoet. Luxemburg staat bekend om de diversiteit aan kampeermogelijkheden. Luxemburg heeft campings verdeeld over heel het land. Of je nu de voorkeur hebt voor een familecamping of een camping waar alle faciliteiten aanwezig zijn voor kinderen, Luxemburg heeft het allemaal.

Kindercampings

Wanneer je denkt aan een vakantie met je kinderen, dan denk je waarschijnlijk meteen aan een kampeervakantie. Naast Luxemburg, heeft ook Italië een overvloed aan kindercampings die voorzien in alle faciliteiten en voorzieningen die je nodig hebt. Op zoek naar een kindercamping Italië? Kamperen is heel erg leuk voor het hele gezin! Je bent buiten in de natuur en je slaapt in een tent of caravan. Echter is het wel heel belangrijk dat er genoeg te doen is voor de kinderen, zodat ze zich niet vervelen. Kies bijvoorbeeld een camping met een zwembad, speeltuin of boerderijdieren. 
 

Mag je niet missen