HomeUitjesLeer een nieuwe kant van Nederland kennen

Leer een nieuwe kant van Nederland kennen

Ben jij een kampeerliefhebber? Dan zul je misschien al op de hoogte zijn van de mooiste kampeerplekjes in ons land. Vooral in Zeeland en Friesland vind je campings waar je helemaal tot rust kunt komen in de vrije natuur en dat is natuurlijk wel zo prettig.

Lekker uitwaaien op een camping in Zeeland

De sportievelingen onder ons zullen zich helemaal kunnen uitleven tijdens het kamperen Zeeland. In de provincie kun je ontzettend veel sportieve activiteiten ondervinden, en dat allemaal in de buitenlucht! Je kunt bijvoorbeeld een wandeltocht door de duinen maken bij Dishoek of bij Domburg. De hardlopers onder ons kunnen gaan lopen over het strand, wat wordt gezien als een extra uitdaging met een mooi uitzicht. Vergeet ook niet je mountainbike mee te nemen, want in Zeeland vind je genoeg mountainbike routes. Deze routes lopen door bossen, langs de kust en door de duinen zodat je de verschillende natuurgebieden in Zeeland leert kennen. Mocht het weer meezitten, dan kun je natuurlijk ook een frisse duik nemen in de zee. Als je zo dichtbij de zee gaat kamperen zou het zonde zijn om de zee niet te gaan verkennen. 

Als een sportieve vakantie in een zeegebied je bevalt, dan is een Friesland camping wellicht ook wel iets voor jou! In Friesland vind je net zoals in Zeeland rijke natuur- en zeegebieden. Houd jij van mooie natuur en actief bezig zijn, dan is kamperen in Friesland een must voor jou!

Leuke dorpjes bezoeken tijdens kamperen Zeeland

In Zeeland zijn er allerlei dorpjes te vinden die je tijdens je kampeertocht kan bezoeken. Als je graag de geschiedenis van Zeeland verkent moet je zeker een bezoek brengen aan Veere. Dit stadje kent een hoge historische waarde, mede door de Oude Kerk die daar te vinden is. Verder vind je in Veere de jachthaven waar allerlei boten aanmeren. Vroeger is er veel handel gedreven vanuit deze stad en dat kun je nog steeds goed zien!

Of bezoek Zoutelande! Deze kleine plaats heeft meerdere cafés waar je lekker kunt eten en wat kan drinken met zijn allen. Ook kun je hier een mooie wandeling over het strand maken en de duinen ingaan. In Zoutelande is het ook mogelijk om wat geschiedenis te leren: in het plaatsje is een bunker te vinden die vaak toegankelijk is voor bezoekers. Als je stiekem toch graag wilt gaan winkelen tijdens het kamperen Zeeland, dan kun je een middag gaan shoppen in Middelburg, Vlissingen of in Goes. 

 

Mag je niet missen