Home Uitjes Bestemmingen in Europa

Bestemmingen in Europa

Het afgelopen jaar heeft reizen er niet of in mindere mate ingezeten. Zodoende zijn ik, mijn partner en de kinderen al vrij lang echt toe aan vakantie. Aangezien het onduidelijk is in hoeverre het mogelijk is om de hele wereld te bereizen deze zomer, hou ik er bij het maken van mijn vakantieplannen rekening mee dat hetzelfde scenario als vorige zomer van toepassing zal zijn. De vakantie zal zich dus plaats moeten vinden in Europa. Aangezien er heel veel leuke bestemmingen in Europa zijn, is dit zeker geen straf. In deze blog bespreek ik een aantal leuke bestemmingen binnen Europa om met het gezin heen te gaan.

Noorwegen

Noorwegen is een prachtig land en is super goed om met de auto een vakantie te plannen. Je kan naar Denemarken rijden en daar pak je de pond naar Kristiansand in Noorwegen. Vanuit daar kan je langs de kust via Rennesoy naar Bergen rijden. Je zult snel merken hoeveel variatie er in Noorwegen is. Het eiland Rennesoy heeft mooie uitzichten en geeft je het gevoel dat je helemaal in de natuurlijk bent. Vervolgens heb je bij Bergens weer een echte stadsbestemming. Vervolgens rijden we richting Borgund en zie je watervallen, maar ook de stavenkerk. Veel mensen sluiten hun reis in Noorwegen af in Oslo, een echte moderne stad, maar je kan natuurlijk ook verder rijden naar het noorden om het noorderlicht te ervaren of je kan verder rijden richting Zweden. Ook vanuit Zweden is het weer mogelijk om de pond terug te nemen naar Denemarken of zelfs naar Duitsland. Noorwegen is een bestemming waar je echt helemaal tot rust kan komen en waar je echt veel weken kan besteden zonder lang op 1 plek te blijven of je te gaan vervelen.

London

Een Stedentrip Londen kan zowel gedaan worden met het vliegtuig als met de auto. Ik vind het leuk om met het gezin met de auto op vakantie te gaan. Dit geeft je meer vrijheid om ergens heen te rijden of ergens langer te blijven als het erg bevalt. Londen is een superleuke stad. Ik ben er vroeger met mijn partner al geweest, maar de kinderen zijn er nog niet geweest. Zo kan ik me voorstellen dat ze graag in het reuzenrad, the London Eye, willen. Waarschijnlijk willen ze ook graag naar het perron van Harry Potter (platform 9 ¾) en ook de Warner Bros Studio Tour kan niet missen, het zijn immers enorme Harry Potter fans.

Mag je niet missen