Voor een zetje in de goede richting

Blog

Tips bij het verkopen van je kleding online

Je kleding verkopen, zo nu en dan is dat een hartstikke goed idee. Zeker als je zelf de kleding niet meer draagt, waarom zou je dan de kleding houden? Doneren is natuurlijk ook een heel mooi initiatief, maar soms heb je kleding in je kast hangen die nog zo goed is en waar je zo veel plezier van hebt gehad, je het liever verkoopt. En dat is ook helemaal niet erg! Wij geven je vandaag wat tips voor het verkopen van je kleding online. 

Platform

Allereerst moet je opzoek gaan naar een platform waar je je kleding op wilt verkopen. Denk aan United Wardrobe, Vinted, Letgo, etc. Daar moet je uiteraard een account op maken. Stel een profielfoto in. Sterker nog, vul alles in wat je moet invullen. Hoe persoonlijker je account is, hoe meer je potentiele koper zich gaat identificeren met jou en je dus sneller vertrouwd. Het werkt alleen maar met zich mee als iemand je er leuk uit vindt zien.

Foto’s maken

Als je een account hebt, is het tijd om de foto’s van de items die je wilt gaan verkopen, online te zetten. De foto’s van de items moeten ontzettend duidelijk zijn. Maak een shot met de kleding aan, een voor foto en een foto van de achterkant. Je potentiele koper moet de kleding zo goed mogelijk zien. Combineer ook leuk met eigen items uit je kledingkast. Zo krijgen mensen ook een beter idee van hoe ze het moeten stylen. Dit zijn allemaal kleine dingetjes die iemand kan overhalen om iets aan te schaffen.

Beschrijving

Zet naast foto’s ook een goede beschrijving bij je post. Denk aan de maat, de kwaliteit, hoe lang je het item zelf al hebt, de voordelen eraan, hoe erg je er zelf van hebt genoten maar het nu iemand anders gunt, ga zo maar door. Dit zijn ontzettend belangrijke punten bij een goede verkoop.

Versturen

Als iemand je item heeft gekocht, moet het natuurlijk opgestuurd worden. Per app werkt dit anders. Wat zeker is, is dat jj verantwoordelijk bent voor het pakket verzenden. Bij de ene app zitten de verzendkosten inbegrepen in het totale bedrag, bij de andere app is dat exclusief. Je moet hier van tevoren wel naar kijken. Stel jij verkoopt je broek voor 10 euro, maar het pakket verzenden kost 7,50, maak je dus maar 2,50 winst. Uiteindelijk gaat het niet altijd om winst maken, maar het is wel leuk om er zo nu en dan eens wat aan te verdienen. Daarom moet je dit van tevoren checken, bij de app waar je je registreert. 

Geef een reactie