Voor een zetje in de goede richting

Blog

Het verhalen van letselschade

We hebben bijna allemaal weleens een ongeluk gehad waar we lichamelijk letsel aan overgehouden. Denk bijvoorbeeld aan gekneusde arm, een schouder uit de kom, schaafwonden, of zelfs ernstigere verwondingen waarvoor we naar het ziekenhuis moeten. Een gebroken arm of een whiplash bijvoorbeeld. Soms is dit letsel opgelopen door een ongeluk wat onze eigen fout is. Maar net zo vaak komt een voor dat je het slachtoffer bent van een ongeluk dat door iemand anders is veroorzaakt. In dat geval is het natuurlijk helemaal verschrikkelijk, zeker als het ongeluk serieuze lichamelijke gevolgen heeft gehad. Vaak denk je dat je het maar met doen met een excuses van de verantwoordelijke maar dit is in de realiteit niet waar. Het is volledig begrijpelijk en zelfspreken dat je letselschade kunt laten uitbetalen door de aansprakelijke partij of de verzekering van de aansprakelijke partij. In dit artikel bespreken we hoe je letselschade kunt verhalen en bij wat voor letsel dit vaak mogelijk is.

Letselschade advocaat in de hand nemen

Wanneer je letsel hebt opgelopen wil je meestal niet heel druk zijn met legale en financiële zaken. Liever focus je je gewoon volledig op het herstel. Daarom kun je het best meteen een letselschade advocaat in de hand nemen. Deze zal gratis de letselschade voor je halen en pas als het gelukt is een klein percentage van het behaalde bedrag voor zichzelf rekenen. Op deze manier kun je zelf volledig focussen op je herstel.

Hondenbeet

Jaarlijks komen er meer dan 40.000 mensen bij de huisarts omdat ze door een hond gebeten zijn. Vaak is dit niet gebeurd door een hond die ze zelf hebben maar door een hond met een andere eigenaar. Een hondenbeet kan onregelmatige wonden overlaten en weefsel kan beschadigd worden. Je kunt ook met littekens blijven lopen. Zoals het in het Burgerlijk Wetboek is vastgelegd is de bezitter van de hond aansprakelijk wanneer je door een hond gebeten wordt. Wanneer je door een hond gebeten bent kun je aan de bezitter zijn of haar verzekeraar en polisnummer vragen.

Whiplash

Een veelvoorkomend letsel waar vaak bij wordt nagelaten om financiële schade te verhalen is een whiplash. Dit komt omdat een whiplash vaak pas een tijd na het ongeval problemen begint te veroorzaken. Desondanks kan een whiplash voor grote problemen zorgen. Denk bijvoorbeeld aan hoofdpijn en verminderde focus op het werk. Als je door een whiplash niet meer kunt werken is ook deze schade te verhalen. Omdat verzekeraars en werkgevers vaak moeilijk doen over letselschade door een whiplash is het ook hier goed om een letselschade advocaat in de hand te nemen.

Geef een reactie