HomeBlogVan liefdadigheidsproject tot duurzaam kledingmerk

Van liefdadigheidsproject tot duurzaam kledingmerk

Er was eens een groepje mensen, die in het kader van een liefdadigheidsproject een dekbed op de markt brachten. De opbrengst hiervan ging naar Stichting Zwerfjongeren. Een mooi doel, toch? De zwerfjongeren waren uiteraard heel blij met het geld en vanwege het succes ging het bedrijfje meer dekbedden maken. Ook gingen ze (duurzame) kinderkleding produceren, welke je vandaag de dag online kunt vinden in webshops als Daily Monkeys. Voor duurzaam betaal je wel wat meer. Indien je een krappe beurs hebt kun misschien beter op tweedehands overgaan, maar je krijgt wel een kwalitatief hoogwaardig product.

Wat houdt duurzaam precies in?

Wanneer je duurzame kinderkleding koopt, dan weet je zeker dat er aandacht is geweest voor milieu en mens, dus minimale belasting van grond en gewassen. Bovendien hebben de arbeiders eerlijke omstandigheden gehad; er heeft geen uitbuiting plaatsgevonden en zij hebben een eerlijk loon gekregen. Voor je kindje is het heel prettig dit soort materialen te dragen want het voelt comfortabel en zacht aan, veelal is er gebruik gemaakt van biologisch katoen; er is tevens geen gebruik gemaakt van schadelijke chemicaliën wat natuurlijk ook niet zo fijn is voor de kinderhuid. Het GOTS keurmerk dat je op veel van deze duurzame kinderkleding vindt, toont de veiligheid en de duurzaamheid van het product aan.

Veel merken uit Noorwegen en Denemarken

Online shoppen geeft rust, je hoeft niet uren te zeulen van winkel naar winkel met mogelijk ook nog eens een huilend kind aan het eind van de dag. Je kunt met je kopje koffie heerlijk rustig zoeken naar de gewenste kinderoutfit. In webshops als Daily Monkeys vind je diverse Scandinavische en Deense merken, uiteraard van biologisch heerlijk zacht katoen, maar ook vele andere merken. Zoals een mouwloze beige bodywarmer van puur wol voor de winter, of een katoenen Schotse rokje. De duurzame kleding is zo gemaakt dat het sterk is, zodat je kind er een hele dag in kan spelen. Ook diverse fleurige hoodys en stoere vesten kun je vinden in webshops zoals die van Daily Monkeys. En tot slot: een duur merk, hoeft niet per definitie duurzaam te zijn! Check dus altijd het keurmerk binnenin de kleding, indien jij waarde hecht aan een gezonde manier van produceren en veilige stofkeuze zonder giftige bestanddelen.

Mag je niet missen