Home Spelletjes Binnen spelen

Binnen spelen

Tegenwoordig is het lastig om de kids naar buiten te krijgen. Zeker nu school dicht is en het buiten koud is willen ze het liefst binnen zitten. Tegelijkertijd betekent dit dat ze al hun energie maar moeilijk kwijt kunnen. Binnen zitten ze als stuiterballen door het huis te rennen. Om die energie een beetje te sturen besloot ik: een Nintendo Wii kopen is het enige redmiddel voor mijn gemoedsrust.

Lekker bewegen

Met zo een Nintendo Wii konden ze al hun energie richten op dat apparaat. Ze gamen sowieso al veel, dus ik combineer deze twee activiteiten liever zo. Ik koos ervoor om meteen spellen erbij te kopen. Dan konden ze meteen het diepe in duiken. Ook werd me op de site aangeraden om een Motion Plus sensor erbij te halen. Deze zou de bewegingen specifieker maken. Nu zijn de jongens lekker aan het bowlen met zijn tweeën. Ze spelen bovendien een stuk minder Xbox. Daarmee is het ideaal geworden. In plaats van twee schermzombies te hebben die daarna vol energie rondrennen zijn ze in een keer klaar met gamen en bewegen. Daarmee kon ik ze zelfs overtuigen om een bordspel te spelen. We hebben veel dure bordspellen waar ze haast nooit aan toe komen. Nu hebben we eindelijk er een paar kunnen spelen. Die Wii is dus erg handig.

De Wii

Voor wie de Wii nog niet kent, dit is een wat oudere console. De Wii was de eerste console die bewegingssensoren introduceerde. Daarmee werd gamen plots een actieve activiteit. Bovendien vind ik zelf Nintendo erg prettig als het gaat om spellen. Het is een stuk minder schieten en een stuk meer onschuldig vermaak. Zo vond ik de Pikmin spelletjes altijd perfect toen ze nog een GameCube hadden. Ook Pokémon was altijd iets waar ze zo onschuldig mee konden zitten. Ik vind dat Call of Duty maar zozo. Verder is het bewegen natuurlijk erg leuk. Het is zo gemakkelijk om te leren dat ik niet compleet weggevaagd wordt door ze als ik een spelletje mee doe. Ik wordt nog steeds ingemaakt, maar ik heb het gevoel dat ik nog mee doe. Ik heb een paar keer op hun aandringen Call of Duty geprobeerd maar het werd mij gewoon teveel. Elke keer ging er iets mis en begonnen ze meteen 6 dingen af te ratelen die ik verkeerd had gedaan en natuurlijk anders had moeten aanpakken. Ik heb het oprecht geprobeerd, maar ik kon echt niet alles bijhouden. Bovendien schieten mijn reflexen te kort.

Mag je niet missen